Taalcoachvrijwilligers

Taalcoach zijn is meer dan ‘praten’ alleen. Niet alleen de taal is onbekend voor onze deelnemers, maar ook de Nederlandse gebruiken en gewoontes zijn nieuw. Vaak ben je een van de weinige Nederlandse contacten van iemand. Behalve het coachen op taal ben je ook in veel gevallen iemands vraagbaak.

Iedere taalcoachvrijwilliger krijgt een taaltraining tot taalcoach, aangeboden door ROC Tilburg. Verder is er regelmatig intervisie en deskundigheidsbevordering om je te kunnen blijven ontwikkelen.

Naast jouw vaste werkdag waarop je samen met je collega vrijwilligers helpt met het taalprogramma en met de deelnemers in de keuken staat, zijn er regelmatig vrijwilligersbijeenkomsten. Samen bespreken we hoe het gaat en hoe we de deelnemers nog beter kunnen helpen. Zo kun je je blijven ontwikkelen in je rol. Ook zijn het fijne bijpraatmomenten met de rest van het team van Broodje Aap & Linke Soep.

Zeker niet onbelangrijk; taalcoaches die ondersteunen in de bijeenkomsten schuiven aan bij de lunch. Een gezellig en smakelijk moment om samen nog eens rustig verder te praten.

Andere vrijwilligers

Naast taalcoaches zijn er nog meer taken waar we regelmatig ondersteuning in kunnen gebruiken. Ben je handig met computers en wil je ons helpen laptops aan de praat te krijgen en houden? Of ben je een kei in social media en pr? Of misschien heb jij wel een ander talent waar je ons mee wilt helpen.

Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom! Dus heb je interesse in horeca en verschillende culturen. Help je anderen graag bij het leren van de Nederlandse taal? Neem dan contact met ons op via het contactformulier, dan nodigen we je graag uit voor een kennismakingsgesprek om te kijken of Broodje Aap & Linke Soep bij je past.

Contact

Reinevaarstraat 55 – 5044 HD Tilburg

Tel: 06-42703596
E-mail: info@broodjeaaplinkesoep.nl
Of neem contact op via onderstaand formulier