Programma voor inburgeraars:
Leren en werken in de horeca

Bij Broodje Aap & Linke Soep gaan participeren, werken en leren hand in hand. Deelnemers gaan aan de slag in onze keuken: Zij worden ondergedompeld in een Nederlandse taalomgeving, leren de beginselen van het horecavak en ervaren ‘hoe het werkt’ in Nederland. We leggen contacten met bedrijven en organisaties in Tilburg: zij spelen een onmisbare rol bij de inburgering en (arbeids)participatie van deelnemers. Samen zetten we stappen richting de toekomst. Motivatie, talent en ambitie van de deelnemers staan centraal. We streven naar uitstroom naar passend werk

Inburgeringsprogramma

Voor wie

Statushouders die gaan starten of bezig zijn met inburgering en gemotiveerd zijn om in horeca of aanverwante branche te gaan werken. We hebben een ontwikkeltraject horeca voor de B1 en Z route.

Wat
Deelnemers leren horecavaardigheden, werknemersvaardigheden en vaktaal in de praktijk van onze horecakeuken. In het inburgeringsprogramma werken we samen met taalschool Werkvloertaal.
B1 route
  • 1 jarige opleiding
  • 1 keer per week theorie- en praktijkles horeca
  • Taalles op de werkvloer richting B1
  • Excursies
  • Stagetraject
  • Begeleiding op maat
Deelnemer heeft na afronding
  • Grotere taalvaardigheid op de werkvloer op niveau B1
  • Een realistisch beeld over aan horeca gerelateerde beroepen
  • Werknemersvaardigheden, werkritme en ruime werkervaring in de horeca
  • Een beter beeld van eigen ambitie en mogelijkheden
  • De mogelijkheid door te stromen naar een examentraining om het praktijkdiploma keukenassistent te behalen
Z route
  • 2 jarige opleiding
  • 1 keer per week praktijkles horeca
  • Taal op de werkvloer
  • Excursies
  • Stagetraject
  • Begeleiding op maat
Deelnemer heeft na afronding
  • Grotere taalvaardigheid
  • Voldoende participatie-uren
  • Een realistisch beeld over aan horeca gerelateerde beroepen
  • Werknemersvaardigheden, werkritme en ruime werkervaring in de horeca
  • De mogelijkheid deelcertificaten te behalen
  • Grotere kans uit te stromen naar werk

Ons succes

Sinds de oprichting in 2016 heeft Broodje Aap & Linke Soep zich bewezen als een ontmoetings- en ontwikkelingsplek waar oude en nieuwe Tilburgers meedoen, samenwerken en waar bemiddeld wordt naar werk. Met onze lunches en catering hebben we in korte tijd een plek in de stad veroverd. Jaarlijks hebben 12 deelnemers deelgenomen aan onze horecatrainingen, waarvan gemiddeld de helft is uitgestroomd naar werk.

Na de laatste horecaopleiding heeft 50% van de deelnemers een examen KAS gedaan op Rooi Pannen in Tilburg, waarbij 100% geslaagd is met zeer goede resultaten.

Ook in Waalwijk is, na het Tilburgse succes, in 2022 een groep begonnen aan een eenjarig horecatraject in samenwerking met Baanbrekers. Broodje Aap & Linke Soep verzorgt de opleiding horeca en taal, Baanbrekers zorgt voor de locatie en stage- en werkplekken voor de tien Waalwijkse deelnemers.

Aanmelden

Wil je meer informatie of wil je iemand aanmelden?
Neem contact met ons op via het contactformulier of bel:

Contact

Reinevaarstraat 55 – 5044 HD Tilburg

Tel: 06-42703596
E-mail: info@broodjeaaplinkesoep.nl
Of neem contact op via onderstaand formulier