Ons verhaal

Meer dan alleen eten

Broodje Aap & Linke Soep is meer dan eten alleen. Bij ons staat de verbinding centraal. In onze keuken staan mensen met verschillende achtergronden naast elkaar. We leren samen, praten samen, koken samen, eten samen en lachen samen. Zo draagt Broodje Aap & Linke Soep bij aan taalverrijking, participatie, ontmoeting en wederzijds begrip tussen verschillende culturen.

En toen was er Broodje Aap - het ontstaan

Broodje Aap & Linke Soep is begonnen als project van Stichting De Krachtcentrale 013. Eind 2015 pitchten de initiatiefnemers Regine Griep en Rian van Pelt hun project Broodje Aap & Linke Soep bij de ideeënwedstrijd van het VSB-fonds; een plek waar kwetsbare doelgroepen in de samenleving kunnen participeren, emanciperen en zo mogelijk economisch onafhankelijk worden. Voor hun projectidee kregen zij een bijdrage van € 25.000 van het VSB-fonds. Dat was de opmaat voor financiering door andere partijen. Er kon gestart worden met de realisatie van Broodje Aap & Linke Soep.

Januari 2016 is Broodje Aap & Linke Soep gestart in Tilburg. Het project stáát en we zijn trots op wat we tot op heden hebben neergezet: een ontmoetings- en ontwikkelingsplek waar oude en nieuwe Tilburgers meedoen, samenwerken en waar bemiddeld wordt naar werk. Met onze lunches hebben we in korte tijd een plek in de stad veroverd. Sinds 2017 is Broodje Aap & Linke Soep een zelfstandige stichting met een eigen bestuur, team en projectleider.

Meedoen bij Broodje Aap?

Neem gerust contact met ons op.